"A home away from home."

The Butterfly is een voorstel voor een nieuwbouwproject in Amsterdam. Vier identieke bouwblokken in het centrum van Amsterdam, specifiek voor de doelgroep expats. Het concept is een thuisvervangende omgeving, waar geborgenheid en ontmoeting centraal staan.

De verschillende woningtypes (onder andere maisonnettes en appartementen, variërend in grootte) hebben met elkaar gemeen dat ze ruim en flexibel in opzet zijn. De flexibiliteit komt in het geval van de maisonnettes onder andere tot uiting in de opzet van de begane grond. Het markante houten volume vormt de entree van de woning; met de trap, het toilet, een technische ruimte en een geïntegreerd keukenblok. Het houten volume verbergt tevens in drie richtingen schuifdeuren, om ruimtes van elkaar te kunnen scheiden. Zo kan bijvoorbeeld een aparte keuken worden gerealiseerd, wat in sommige culturen eerder gewenst is dan een open keuken.

Modelwoning A, zoals afgebeeld, is een van de grootste woningen. Een maisonnette met vier slaapkamers en twee badkamers.